Coördinator Sociaal Domein

Coördinator Sociaal Domein Gerwin Tromp

Gerwin Tromp

Gerwin Tromp is de coördinator Sociaal Domein bij Popschool Harderwijk. In deze rol speelt hij een verbindende factor binnen de gemeente Harderwijk en de regio, met als focus het inzetten van muziek voor het welzijn van mensen en het bevorderen van positieve gezondheid.

Met de benoeming van Tromp neemt Popschool Harderwijk een belangrijke stap om haar positie te versterken in het streven naar een inclusieve en gezonde gemeenschap. De Popschool, die al meer dan 15 jaar sociaal betrokken is met initiatieven als Faders Up, Hiphop naar Binnen en U-Create en daarin sinds een aantal jaren ook ondersteund wordt door de gemeente Harderwijk, wil zo haar rol vergroten in het bevorderen van welzijn en sociale cohesie.

Popschool optimaal benutten

Het pand aan Markt 1 biedt niet alleen onderdak aan professionele studio’s, oefen- en leslokalen, maar ook aan ervaren docenten die klaar staan om bij te dragen aan het welzijn van mensen door middel van muziek. Hierbij blijft de Popschool wel bij haar eigen leest. De docenten gaan niet op de stoel van de hulpverlener zitten, maar zetten in overleg hun muzikale kennis en expertise, toegespitst op de deelnemer in. “Met de benoeming van Gerwin willen we de kracht van muziek maximaliseren om het welzijn van mensen te bevorderen,” aldus Jeffrey Migchelsen, directeur van Popschool Harder3wijk. “We streven ernaar om ons pand nog beter in te zetten en ons beschikbaar te stellen voor de gemeenschap en om samen te werken met de gemeente en zorg- en welzijnsorganisaties om positieve verandering teweeg te brengen.”

Van zorg naar welzijn

De Popschool staat open voor verdere gesprekken en samenwerkingen die de weg van zorg naar welzijn van onze gemeenschap kunnen verbeteren. Want hoe beter iemand in z’n vel zit, hoe minder zorg er nodig is. En daar zijn we uiteindelijk allemaal bij gebaat.

Stichting Popschool Foundation

Met deze stichting helpt de Popschool mensen die zelf niet in staat zijn om met muziek actief te zijn. Dat kan om financiële, maar ook mentale of praktische redenen zijn. Het doel met de opbrengst is om kinderen waarvan de ouders het niet kunnen betalen, toch muziekles te kunnen geven. Maar ook om groepen uit de samenleving naar de studio te halen en mooie producties te maken samen. Denk hierbij ook aan ouderen, als aanpak tegen eenzaamheid.
Met het creatieve team binnen de Popschool zijn er veel wensen te vervullen, waar zij niet de financiële middelen voor hebben.

Neem contact op:

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.