POP IN JE SCHOOL

Onder de noemer POP In Je School, biedt de Popschool verschillende mogelijkheden om op school meer uit de muzieklessen te halen.

Onderstaand vind je beknopte informatie over de verschillende mogelijkheden. Voor uitgebreide info kun je contact opnemen via popinjeschool@popschoolharderwijk.nl

Proeftuin (onderbouw)
Lessen na schooltijd
In een, in overleg te bepalen aantal naschoolse lessen, krijgen de leerlingen in groepsverband workshops in verschillende instrumenten. Luisteren, uitproberen en samenspelen zijn enkele facetten die aan de orde komen. De disciplines waarvoor gekozen kan worden zijn: Drum/percussie, gitaar, keyboard en zang.

De Schijf Van Vijf (bovenbouw)
Workshop muziek maken
Met behulp van vijf ingrediënten moeten de koks binnen tien minuten ee13227653_1031814226866936_1266887260908092373_on gerecht op het podium zetten. De ingrediënten bestaan uit bas, gitaar, drums, toetsen en zang. En de koks zijn de leerlingen! Docenten van de Popschool leren groepjes leerlingen steeds binnen tien minuten hoe ze een nummer op een instrument naar keuze moeten ‘koken’ en daarna mogen ze het meteen als een echte band, live voor de rest spelen!

Opfrissertje
Basisscholing op een begeleidingsinstrument
Zou je eigenlijk best wat meer met muziek in het algemeen en popmuziek in het bijzonder willen doen, maar sta je als een muzikale hark voor de klas? Dan zijn de kaderlessen muziek zeker iets voor jou! In 8 lessen leer je individueel of in groepsverband de basisbeginselen van het begeleiden van liedjes op gitaar- of piano/keyboard. Voor je het weet sta jij dus met je gitaar te swingen voor de klas!

Het Podium
Projectbegeleiding
Wil je eigenlijk al heel lang een muzikale talentenjacht a la The Voice / The Voice Kids op je school houden, of zie je op tegen de hele organisatie die bij een kerstuitvoering of eindejaarsmusical komt kijken?
De Popschool kan hierbij helpen. Bij een talentenjacht kunnen we vanaf de voorrondes tot de eindronde adviseren bij het jureren. En de deelnemers kunnen onder begeleiding van een bandcoach, oefenen in een van onze professioneel ingerichte oefenruimtes.

De Werkplaats
Ondersteunen muzieklessen
Kom je in de muziekles vaak niet verder dan met de groep een liedje instuderen of een ritme klappen? Dan kan Popschool Harderwijk je helpen! We bieden kant-en-klare muzieklessen aan, maar kunnen ook een docent een aantal lessen met een bepaald thema laten verzorgen. Ook biedt de Popschool een ruim pakket aan workshops aan die we, afhankelijk van de workshop, in de klas of op de Popschool kunnen aanbieden. Zo kan muziekgeschiedenis een stuk leuker gemaakt worden door in een ‘week van de gitaar’ of een aantal lessen met een bepaald decennium als onderwerp, ook daadwerkelijk met die instrumenten en die stijl aan het werk te gaan.

De Productie
Spelen, zingen, opnemen en produceren van een nummer met een klas of groep
De groep bepaalt eerst wat de sfeer van het nummer gaat worden. Welk genre? Welk tempo? Vrolijk of juist verdrietig? Samen wordt vervolgens de tekst geschreven en daarmee gaan we aan de slag om de muziek voor het nummer te componeren. Als alles af is gaan we onze professionele studio in, om het nummer op te nemen.

Voor meer info: mail naar popinjeschool@popschoolharderwijk.nl