Sociaal Domein

Popschool Harderwijk is uw muzikale partner voor welzijn en positieve gezondheid

Ons aanbod wordt afhankelijk van uw wensen, op maat gesneden. Samen wordt een passend plan gemaakt waarin de in- en output wordt bepaald. Tot de mogelijkheden behoren onder andere individuele begeleiding, cursussen en workshops in groepsverband.

Coördinator Sociaal Domein Gerwin Tromp

Gerwin Tromp is de coördinator Sociaal Domein bij Popschool Harderwijk. In deze rol speelt hij een verbindende factor binnen de gemeente Harderwijk en de regio, met als focus het inzetten van muziek voor het welzijn van mensen en het bevorderen van positieve gezondheid.

Neem contact op met Gerwin

Met de benoeming van Tromp neemt Popschool Harderwijk een belangrijke stap om haar positie te versterken in het streven naar een inclusieve en gezonde gemeenschap. De Popschool, die al meer dan 15 jaar sociaal betrokken is met initiatieven als Faders Up, Hiphop naar Binnen en U-Create en daarin sinds een aantal jaren ook ondersteund wordt door de gemeente Harderwijk, wil zo haar rol vergroten in het bevorderen van welzijn en sociale cohesie.

Popschool optimaal benutten

Ons pand aan Markt 1 biedt niet alleen onderdak aan professionele studio’s, oefen- en leslokalen, maar ook aan ervaren docenten die klaar staan om bij te dragen aan het welzijn van mensen door middel van muziek. Hierbij blijft de Popschool wel bij haar eigen leest. De docenten gaan niet op de stoel van de hulpverlener zitten, maar zetten in overleg hun muzikale kennis en expertise, toegespitst op de deelnemer in. “Met de benoeming van Gerwin willen we de kracht van muziek maximaliseren om het welzijn van mensen te bevorderen,” aldus Jeffrey Migchelsen, directeur van Popschool Harderwijk. “We streven ernaar om ons pand nog beter in te zetten en ons beschikbaar te stellen voor de gemeenschap en om samen te werken met de gemeente en zorg- en welzijnsorganisaties om positieve verandering teweeg te brengen.”

Van zorg naar welzijn

De Popschool staat open voor verdere gesprekken en samenwerkingen die de weg van zorg naar welzijn van onze gemeenschap kunnen verbeteren. Want hoe beter iemand in z’n vel zit, hoe minder zorg er nodig is. En daar zijn we uiteindelijk allemaal bij gebaat.

Voor zowel cliënten als medewerkers

Niet alleen cliënten kunnen gebruik maken van de mogelijkheden die de Popschool biedt. Ook voor uw medewerkers bieden we verschillende uitdagende workshops in de vorm van een personeelsuitje/studiedag of cursussen. De focus ligt hierbij op deskundigheidsbevordering en teambuilding. Cursussen en workshops kunnen in overleg op de Popschool, of op locatie gegeven worden.

Dagbesteding: Zelfvertrouwen, structuur & verantwoordelijkheid

Met activiteitenbegeleiding en workshops geeft de Popschool invulling aan dagbesteding. De Popschool biedt structuur waarin (persoonlijke) ontwikkeling, ontplooiing en creativiteit binnen de vrijetijdsbesteding centraal staan.
Cliënten (kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen) worden actief betrokken, een muzikale kans om hun sociale leven vorm te geven, het zelfvertrouwen en eigenwaarde te versterken. De Popschool biedt mogelijkheden voor alle leeftijden en elke gewenste groepsgrootte.

” We don’t compete
We complete “

Faders Up

Bij Faders Up wordt muziek als middel ingezet, met als voornaamste doel te reactiveren. Waar de kennis van de zorginstelling op het gebied van muziek ophoudt, vullen wij die aan. Door gebruik te maken van het lesaanbod, cursussen en activiteiten van de Popschool, worden cliënten tot actie aangezet. En door niet te hoge doelen te stellen, zal snel resultaat geboekt worden, wat motiverend en inspirerend werkt.

Een fader is een onderdeel van een geluidstafel, precies waar dit project om draait! De fader is een tool om muziek te mixen. Je kunt de verschillende instrumenten meer of minder toelaten. Een fader kan ook symbolisch staan voor ontwikkeling en ontplooiing van zorg/welzijn cliënten. Je mixt als het ware persoonlijkheden, ambities en persoonlijke doelen en uitdagingen in een structuur, waardoor iemand zich gekend voelt.

De Popschool onderscheidt zich in het stellen van doelen, zowel op korte- als lange termijn.
Met duidelijke doelen krijgt de dagbesteding zin, structuur en resultaat. De deelnemer wordt gemotiveerd en geïnspireerd!

Meer info vindt u in onze brochure (PDF) .