Pop meets Classic doorgeschoven naar 2022

 

Na het zorgvuldig overwegen van de mogelijkheden, heeft de organisatie van Pop meets Classic in overleg met alle partners en de gemeente Harderwijk, met pijn in het hart besloten om het evenement door te schuiven naar 2022. Een exacte datum is nog niet bekend maar volgt op een later tijdstip.

Omdat pas op 13 augustus duidelijkheid wordt gegeven over eventuele verlenging of afzwakking van de huidige regels rondom festivals en evenementen, wordt het te kort dag om de hele organisatie daarop te laten wachten.

Reeds gekochte kaarten blijven geldig. De organisatie rekent erop dat bezoekers deze kaarten gebruiken voor de nieuwe datum in 2022. Dit scheelt veel administratieve rompslomp en extra kosten. Mensen die toch het bedrag van €12,50 willen terugvragen kunnen dit doen door een mailtje te sturen naar tip@heerlijkharderwijk.nl

Over Pop meets Classic

Voor het eerst in de Harderwijkse geschiedenis wordt er in de haven van Harderwijk een groot concert voor 2000 bezoekers georganiseerd. Op een drijvend podium zullen zo’n 130 klassieke muzikanten en popartiesten samen optreden.

Orkest – Koor – Solisten – Popartiesten
In de haven zal een klassiek orkest optreden dat gedirigeerd wordt door Gerbrand van Kolck, die ook betrokken is bij de Musical Stichting Harderwijk en muzikaal leider is bij het Podiumspektakel. Het orkest wordt aangevuld met een zeventigkoppig koor, klassieke solisten en popmuzikanten.

Feest der herkenning
Het havenorkest wordt qua muziek echt een feest der herkenning, met veel bekende klassieke stukken en popnummers. Maar er zal ook ruimte zijn voor wat onbekender werk. De presentatie is in handen van Jan Douwe Kroeske, die het publiek aan de hand van klassieke stukken die in de popmuziek gebruikt worden zal meenemen op een muzikale reis. “Dit wordt het Prinsengrachtconcert van Harderwijk” aldus organisator Jeffrey Migchelsen van Popschool Harderwijk.

Pop meets Classic is een samenwerking van Popschool Harderwijk | Stad als Podium | Heerlijk Harderwijk | Cultuurkust | Botterstichting | Ondernemers Boulevard | Gemeente Harderwijk

Kaarten
Kaarten voor het evenement kosten 12,50 per persoon en zijn te koop via Heerlijk Harderwijk.